Kantábriai rántott tengeri kagyló - Spanyolország recept
Hány személyre: 4 személyre
» 1 kg tengeri kagyló » 2 kanálnyi sült paradicsomszósz » 1/4 liter langyos besamelmártás » só és őrölt bors » 1 tojás » zsemlemorzsa » olívaolaj » 1 szelet szétmorzsolt francia kenyér
Folyó víz alatt jól megtisztítjuk a kagylókat, majd egy kevés vízben lefedve pároljuk, amíg szét nem nyílnak. A kagylóhúst óvatosan kiemeljük és villával összenyomkodjuk a paradicsomszósszal. Hozzádolgozzuk a kenyérmorzsát, a sót és a borsot.
Mindkét kagylópáncélba belekanalazzuk a keveréket és a besamelt. Ezután panírozzuk a felvert tojásban, a töltött oldalukat zsemlemorzsával megszórjuk és forró olajban készre sütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom