Aprópecsenye chilimártásban receptHány személyre:
» 1 szárított chile mulato
» 1 szárított chile ancho
» 1 chile jalapeno
» 800 g kockára vágott sertéshús
» 30 g
szezámmag» 80 g szárított apró rák
»
só» 1-2 tk. szárított oreganó
» 4 ek.
tejföl
Áztassuk a
chilit kb. 1/4 órára meleg
vízbe, majd magozzuk ki, és vagdaljuk apróra. Magozzuk ki a jalapenot, és vágjuk apróra.
Forrósítsuk fel egy edényben a
zsírt, és pirítsuk meg a húst. Vegyük ki, tartsuk melegen. Süssük a
szezámmagot, a rákot és a
chilit a megmaradt zsiradékban pár percig, majd vegyük ki, és turmixoljuk össze.
Tegyük a húst és a
chilipasztát vissza az edénybe, fűszerezzük
sóval,
oregánóval. Öntsük fel 200 ml
vízzel, hogy a húst éppen ellepje. Főzzük az egészet félig fedett edényben 1 órát. Az utol
só negyed órában vegyül le a fedőt az edényről, és főzzük sűrűre a mártást.
Merjük tányérokba az ételt, kínáljuk
tejföllel.
Tortillával és tálalhatjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>