Kenjünk ki
vajjal és szórjunk meg
liszttel egy téglalap alakú sütőtálat.
A
tojások sárgáját egy kézi haberővel jól dolgozzuk össze a por
cukorral, majd keverjük hozzá mind a két fajta
lisztet, az őrölt
mandulát, valamint 50 gramm felhevített
vajat. Elektromos habverővel verjünk fel 4
tojásfehérjét és adjuk a masszához, majd kanalazzuk a formába. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 35 perc alatt süssük meg. Ezután borítsuk ki és ha kihűlt vágjuk 3 részre.
Az apróra vágott keserű csokit dolgozzuk össze a felfőzött
tejszínnel, a maradék
vajjal és a kávéval.
A sütőtálba tegyünk folpakot és helyezzünk rá egy tésztalapot. Kenjük meg sziruppal és kanalazzuk rá a csokis massza felét. Fedjük be tésztalappal és ezt is kenjük be sziruppal, valamint öntsük rá, oszlassuk el rajta a maradék csokis masszát. Fedjük be a harmadik tésztalappal és tegyük hűtőbe néhány órára. Ezután borítsuk ki a formából és öntsük rá a gőz felett megolvasztott tortabevonót egyenletesen. Fél óráig hűvös helyen pihentessük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>