Kenjünk ki
vajjal és szórjunk meg
liszttel egy téglalap alakú süt?tálat.
A
tojások sárgáját egy kézi haber?vel jól dolgozzuk össze a por
cukorral, majd keverjük hozzá mind a két fajta
lisztet, az ?rölt
mandulát, valamint 50 gramm felhevített
vajat. Elektromos habver?vel verjünk fel 4
tojásfehérjét és adjuk a masszához, majd kanalazzuk a formába. El?melegített süt?ben, közepes h?mérsékleten 35 perc alatt süssük meg. Ezután borítsuk ki és ha kih?lt vágjuk 3 részre.
Az apróra vágott keser? csokit dolgozzuk össze a felf?zött
tejszínnel, a maradék
vajjal és a kávéval.
A süt?tálba tegyünk folpakot és helyezzünk rá egy tésztalapot. Kenjük meg sziruppal és kanalazzuk rá a csokis massza felét. Fedjük be tésztalappal és ezt is kenjük be sziruppal, valamint öntsük rá, oszlassuk el rajta a maradék csokis masszát. Fedjük be a harmadik tésztalappal és tegyük h?t?be néhány órára. Ezután borítsuk ki a formából és öntsük rá a g?z felett megolvasztott tortabevonót egyenletesen. Fél óráig h?vös helyen pihentessük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>