A
sonkát felöntjük a húslevessel és a
vízzel, felfőzzük, fedőt teszünk rá és egy órán át pároljuk. Ezután a bor
sót adagoljuk további egy órára főzni, majd hozzáadjuk a finomra vágott póré
hagymát és a
hagymát, a
zellert, valamint a felkockázott
burgonyát. Még egy háromnegyed órán át pároljuk, közben a
szerecsendióval, a
kakukkfűvel és a köménnyel fűszerezzük.
Ezután kiemeljük a levesből a
sonkát, lehántjuk a húst és felkockázzuk. A leves felét botmixerrel simára keverjük, majd visszaöntjük és újra hevítjük. Ekkor már csak a
sonkadarabokat rakjuk bele,
sózzuk,
borsozzuk, rálocsoljuk a
citrom levét.
Tálaláskor
kakukkfűágacskákkal dekoráljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>