Első lépésként jól dolgozzuk össze a húst, zsemlemorzsát, a felvert
tojásokat, a finomra vágott
fokhagymát, petrezselymet és a
tejet. Fűszerezzük ízlés szerint és hagyjuk állni legalább fél órát. Ezután formázzunk gombócokat belőle, forgassuk
lisztbe és süssük ki. Fonnyasszuk meg a finomra vágott
hagymát és a felszeletelt
sárgarépát. Ha elkezd pirulni, adjuk hozzá a finomra vágott
fokhagymát és a bort. Mikor kezdi elfőni a levét, adjuk hozzá a húslevest és főzzük 15 percig. Utána szűrjük le. Süssük meg a felkockázott
krumplit. Végül melegítsük össze a szószt, a húsgombócokat és a
krumplit. Melegen, külön kis tálkákban kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>