A rostélyosokat bekenjük
sóval,
borssal. Ezután a marhahúst ledaráljuk, majd összekeverjük a felaprított
petrezselyemmel, a
tejföllel és a fűszerekkel. Ezzel megkenjük a húsokat, majd mindegyikre 1-1 szelet
szalonnát teszünk. Így felgöngyöljük őket, megtűzzük, majd olajban elősütjük. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprított
hagymát, majd hozzáadjuk az összepréselt
fokhagymát, a
borókabogyót. Kevés
lisztet szórunk rá, hozzáöntjük a bort és a csontalaplevet. Ezzel leöntjük az elősütött húsokat, majd így addig pároljuk, amíg teljesen puhák lesznek. Ekkor a boros mártáshoz
tejfölt,
mustárt keverünk, és így kínáljuk valamilyen körettel a rostélyost.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>