Bácskai sertéstokány receptHány személyre: 4-6
» 1,4 kg sertéslapocka (színhús)
» 15 dkg sertés
zsír» 30 dkg vörös
hagyma» 3 gerezd
fokhagyma» 3 dkg édes-nemes fűszer
paprika» 5 dl csontlé vagy húsleves
» 30 dkg csemege
paprika» 10 dkg csemege
paradicsom»
só
A húst megtisztítjuk, és felcsíkozzuk. A
hagymát felaprózzuk, majd olajon megfuttatjuk, piros
paprikát szórunk rá, és felöntjük a csontlével. Ezután hozzáadjuk a húst és a felaprózott
fokhagymát. Így pároljuk tovább, közben pótoljuk a csontlevet. Eközben a
paradicsomot és a
paprikát felszeleteljük, majd a már majdnem teljesen puha húshoz adjuk. Sózzuk, készre főzzük, majd ízlés szerint valamilyen körettel tálaljuk.
A Debreceni sertéstokány készítésekor az ételbe debreceni kolbászt is teszünk. ha pedig füstölt
szalonnát teszünk bele, akkor a csikós tokányról beszélünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>