» 500 g vékony csíkokra vágott marhabélszín » 450 g kerek vagy lapos hokkien metélt » 350 g rövid darabokra vágott, fehér vagy zöld spárga » 350 g felezett, édes bébikukorica » 60 ml víz » 60 ml mogyoróolaj » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 3 evőkanál kínai sztrigaszósz » 1 evőkanál sárga rizsbor vagy sherry
Főzzük meg a tésztát bő, forró vízben. Szűrjük le és tegyük félre. Hevítsük fel a vokot, és tegyünk bele 2 evőkanál olajat. A bélszíncsíkokat 2 perc alatt süssük meg benne, rázogatva. Vegyük ki és tegyük félre. Öntsük a maradék olajat a vokba, és pirítsuk meg benne a fokhagymát. Adjuk hozzá a spárgát, a kukoricát, és süssük 3 percig. Tegyük hozzá a bélszíncsíkokat, locsoljuk meg osztrigaszósszal, borral és vízzel. Süssük még 2 percig, majd forrón tálaljuk.
Elkészítési idő 24 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom