Elkészítési id?: kb 50 perc
Energiatartalom: 161 kcal/684 kj adagonként
Az új
hagymát mossuk meg, és aprózzuk fel. Egy lábosba öntsük bele a vizet, a
fehérbort és rakjuk bele a fehér
borsot, és másfél teáskanálnyi
sót. Ezt keverjük össze, majd felforralás után 10 percig f?zzük. Egyik másik lábosba helyezzük el a filét, és a boros levet sz?rjük át, majd a sz?rt levet ráönthetjük a filére. Így f?zzük a
t?kehalat 7-8 percig.
Egy újabb lábasban olvasszuk a
vajat, majd a
liszt hozzáadásával keverjünk bel?lük
rántást. Ehhez öntsük hozzá a halalaplevet és további 10 percen át f?zzük. Várjuk meg amíg be nem s?r?södik, majd belekeverhetjük a petrezselymet és f?szerezzük
sóval és
borssal.
A korábban elkészített filére öntve a mártást tálalhatjuk ez ételt.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>