A répát tisztítsuk meg és vágjuk kis karikákra, a vörös
hagymát pedig hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra. A
vajat felforrósítjuk, és a vörös
hagymát megpirítjuk benne,
sózzuk-
borsozzuk, hozzá keverünk egy csipetnyi őrölt
szerecsendiót, és 1 kanálka cukrot. Ezután a tyúkhúsleves levét leöntjük, és hozzá adjuk a
tejszínt. A répát csak 10 percig főzzük benne, hogy kicsit keményebb maradjon. Eközben a halat 4 egyenlő részre vágjuk,
sózzuk, és szaftosra sütjük a
vajon. Több tányérra szétosztjuk a
tejszínes
sárgarépaszószt és a halat mellé tesszük.
Ötlet: 50 g tisztított
vaj elkészítéséhez, 70 g
vajat serpenyőben felforrósítunk és hagyjuk, hogy haboz képezzen, majd az ekkor keletkező fehéres-vizes üledéket eltávolítjuk, és enélkül használjuk tovább.
Szerző:
Edina Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>