» 4 egész(45 dkg) pisztráng, előkészítve, » leöblítve és megszárítva » friss fűszervaj: » 10 dkg vegyes zöldfűszer pl. bazsalikom, petrezselyem, » majoránna, kapor » 5 dkg aprított, friss korianderlevél » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » só,ízlés szerint » 20 dkg szobahőmérsékletű vaj » maréknyi száraz faforgács, pl. hikori-,tölgy- » vagy pekánfa
A fűszeres vaj hozzávalóit összekeverjük. A pisztrángot, mint egy könyv kinyitjuk és a fűszervajjal megkenjük. A grillsütőn a tüzet parázsra égerjük úgy, hogy csak az egyik oldalán melegítsen. Rádobjuk a faforgácsot, és a pisztrángot arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 45-60 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük. Tetszés szerinti körettel kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom