Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 336 kcal/1415 kj adagonként
A rák páncélját, lábait és ollóit törjük fel, és vegyük ki belőle a rákhúst. Valamennyi belsőséget távolítsunk el belőle, a barna és a fehér színűt tartsuk meg.
A vörös
hagymát pucoljuk meg, majd aprózzuk fel. A
vajat egy lábasban hevítsük fel, és adjuk hozzá a
hagymát. Addig kevergessük, míg a
hagyma üvegessé nem válik. Ezután hintsük meg a
liszttel, és adjuk hozzá a sherryt és a
tejet. Ezt keverjük össze, és forraljuk fel míg a leves el nem kezd sűrűsödni.
Ezután adjuk hozzá a barna színű rákhúst, amit 20 percen át főzzünk tovább. Közben fűszerezzük
sóval,
borssal és
szerecsendióval. Aztán valamennyi fehér rákhúst is adjuk hozzá, ezt további 5 percen át főzzük a levesben.
A levesből merjünk ki 4 tányérba. A
tejszínt verjük fel, majd mindegyik leves te
tejére merjünk belőle egy-egy kalapot. Díszítéshez használhatunk metélő
hagymát.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>