Elkészítési id?: kb 1 óra
Energiatartalom: 336 kcal/1415 kj adagonként
A rák páncélját, lábait és ollóit törjük fel, és vegyük ki bel?le a rákhúst. Valamennyi bels?séget távolítsunk el bel?le, a barna és a fehér szín?t tartsuk meg.
A vörös
hagymát pucoljuk meg, majd aprózzuk fel. A
vajat egy lábasban hevítsük fel, és adjuk hozzá a
hagymát. Addig kevergessük, míg a
hagyma üvegessé nem válik. Ezután hintsük meg a
liszttel, és adjuk hozzá a sherryt és a
tejet. Ezt keverjük össze, és forraljuk fel míg a leves el nem kezd s?r?södni.
Ezután adjuk hozzá a barna szín? rákhúst, amit 20 percen át f?zzünk tovább. Közben f?szerezzük
sóval,
borssal és
szerecsendióval. Aztán valamennyi fehér rákhúst is adjuk hozzá, ezt további 5 percen át f?zzük a levesben.
A levesb?l merjünk ki 4 tányérba. A
tejszínt verjük fel, majd mindegyik leves te
tejére merjünk bel?le egy-egy kalapot. Díszítéshez használhatunk metél?
hagymát.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>