Elkészítési id?: kb 1 óra
Energiatartalom: 100 kcal/414 kj adagonként
A leveszöldséget mossuk meg és aprózzuk fel egy lábasba. Ehhez adjuk hozzá a rombuszhal-csontokat majd öntsük fel az egészet 750 ml
vízzel. Ezt forraljuk fel és kb 40 percen át f?zzük, amíg úgy fél liternyi (400 ml)
víz marad a lábasban.
Eközben vegyük a
zellert, a póré
hagymát, és a
céklát mossuk meg. A
zellert és a
céklát hámozás után szeleteljük fel. A póré
hagymát pedig vágjuk karikákra. Ezeket pároljuk meg
sós
vízben egy más után, mindegyiket kb 1 percig. A párolás után hideg
vízzel h?tsük le a zöldségeket, és várjunk míg valamennyi
víz kicsepeg bel?le.
A rombuszhal-filét vékonyan szeleteljük fel. Fogjunk 4 leveses tányért, és mindegyik aljába rakjunk egy-egy szelet halfilét. Ezekre osszuk el a párolt zöldségeket. A közben még mindig forró hallevesbe keverjük bele a
sáfrányt, és ízesítsük
sóval,
borssal. A hallevet belemerve a leveses tányérokba tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>