Többféle halból jó elkészíteni. Tisztítsa meg a halakat, majd a fejekkel és farkakkal bélelje ki a bog
rács/fazék alját, hogy a halat megvédje a leégéstől. Tegye rá az apróra vágott
hagymát, a
paradicsomot és a
paprikát, meg 1-2 gerezd
fokhagymát. Erre fektesse rá a beirdalt halszeleteket, és öntse fel
vízzel. Ízlés szerint
sózza, majd forrás után adja hozzá a piros
paprikát is.
Lassú tűzön főzze kb. 50 percig, úgy hogy a leves végig gyöngyözzön. Ezután kóstolja meg, ha még kell,
sózza, majd tegye bele az ikrát és egy-két szem csípős
paprikát egészben. Még tíz percig főzze.
(Az igazi bajai halászléhez enyhén
sós
vízben kifőzött gyufatésztát adnak.)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>