Többféle halból jó elkészíteni. Tisztítsa meg a halakat, majd a fejekkel és farkakkal bélelje ki a bog
rács/fazék alját, hogy a halat megvédje a leégést?l. Tegye rá az apróra vágott
hagymát, a
paradicsomot és a
paprikát, meg 1-2 gerezd
fokhagymát. Erre fektesse rá a beirdalt halszeleteket, és öntse fel
vízzel. Ízlés szerint
sózza, majd forrás után adja hozzá a piros
paprikát is.
Lassú t?zön f?zze kb. 50 percig, úgy hogy a leves végig gyöngyözzön. Ezután kóstolja meg, ha még kell,
sózza, majd tegye bele az ikrát és egy-két szem csíp?s
paprikát egészben. Még tíz percig f?zze.
(Az igazi bajai halászléhez enyhén
sós
vízben kif?zött gyufatésztát adnak.)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>