A tengeri halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk, összevágjuk és botmixerrel jól összezúzzuk. Közben
sóval,
borssal,
citrom levével ízesítjük. Veszünk egy fóliát, rákanalazzuk és vékonyan elegyengetjük. Erre rátesszük a
parajlevelet, amelyet előtte leforrázunk, aztán hideg
vízbe rakunk hűlni. A
spenótra pedig a
lazacszeleteket rétegezzük és így felgöngyöljük a fóliát.
sós-
citromos
vízben 8 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk a hűtőben.
A
lazacfilét 4 darabra szeljük és a nagyobb oldalukat kissé felvágjuk. A halrudat is négy részre szeljük, amit beleteszünk a
lazacszeletekbe. Ezt
sóval,
borssal és
citromlével ízesítjük. A
vajat és az olajat hevíteni kezdjük, amelyben néhány perc alatt kisütjük a
lazacokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>