Kezdjünk el főzni egy liter vizet és tegyük bele a felvágott répát,
hagymákat, néhány
citromkarikát és a bort. Fűszerezzük
sóval és
borssal. Pároljuk 20 percig, majd vegyük le a tűzről néhány percre és adjuk hozzá a halfilét. Hagyjuk benne 5 percig, majd vegyük ki és turmixoljuk össze. Ezt a halpépet dolgozzuk össze a habbá vert
tejszínnel és néhány szurimivel. Fűszerezzük
sóval,
borssal, turbolyával és a felaprított
petrezselyemmel.
Tegyük formákba a szurimirudakat, kanalazzuk rá a halas keveréket, fedjük le és rakjuk a hűtőbe 4-5 órára. Ezután öntsük ki a formából, kenjük meg az előre elkészített zselével és
majonézzel dekoráljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>