Póréhagymás burgonyaleves receptHány személyre: 4 adag
					» étolajspray
» 2 póré
hagyma, csak a fehér része, feldarabolva
» 3 gerezd 
fokhagyma összezúzva
» 1 teáskanál őrölt római 
kömény» 1 kg 
burgonya feldarabolva
» 1 és 1/4 liter zöldségleves (lehet kockából is)
» 125 ml 
zsírszegény 
tej				 
				
					Elkészítési idő: 20 perc
Teljes elkészítési idő: 45 perc
Egy nagyobb teflonserpenyőt vékonyan fújjunk be étolajjal. Tegyük bele a póré
hagymát, a 
fokhagymát, és egy evőkanál vizet, nehogy leragadjanak, majd lassú tűzön, gyakran keverve 25 percig süssük, vagy amíg a póré
hagyma világos aranybarnává válik. Fűszerezzük be az őrölt köménnyel, és süssük még 2 percig.
Egy nagyobb edénybe tegyük a 
burgonyát, tegyük hozzá a póré
hagymás keveréket, a zöldséglevest. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük puhára, kb. 10- 15 percig. Turmixoljuk simára,  majd tegyük vissza az edénybe. 
Végül keverjük hozzá a 
tejet, fűszerezzük, és tálalás előtt megfelelően melegítsük fel. 
Tápérték adagonként: 8 g fehérje, 1 g 
zsír
35 g szénhidrát
5,5 g élelmi rost
1 mg koleszterin, 795 kJ (190 kcal)
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>