A
tej kétharmadát 5 percig forraljuk a vaníliával. A maradék
tejbe belekeverjük a reszelt
citromhéjat és a
kukoricakeményítőt, és hozzáöntjük a forrásban lévő
tejhez, a vaníliát kiszedjük. Miután forrt egyet kihűtjük.
A három
tojássárgáját egyenként felverjük, és belekeverjük a krémbe. A mazsolát langyos
vízbe áztatjuk, a datolyát felaprítjuk, majd a kókuszreszelékkel együtt a krémbe keverjük. 2
tojásfehérjét és a
tejszínt habbá verjük. A
tejszínhab egy részét és a
tojáshabot óvatosan a krémhez keverjük, kehelybe öntjük,
tejszínnel díszítjük és hűtőbe tesszük. Cukorból karamellt készítünk, és a
narancsok levével sűrűre főzzük. Ha kihűlt beleöntjük a Cointreau-t, és ezzel a sziruppal meglocsoljuk a krémet.
Elkészítési idő: 30 perc.
Nehézségi fok: közepes
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>