A
tejet szobahőmérsékletűre felmelegítjük,beletesszük az élesztőt, és összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a cukrot és
sót és elkeverjük. Állni hagyjuk 15 percig lefedve. Belekeverjük a
lisztet és a
tojást, majd tésztát gyúrunk belőle. 40 percig kelesztjük, jól átgyúrjuk, 8 részre osztjuk és golyókat formázunk belőlük, és a közepükbe lyukaz nyomunk és még 20 percig kelesztjük.
Vizet forralunk, és 2
bagettet beleteszünk, és 2 percig főzzük, közben megfordítjuk. Kivesszük és lecsöpögtetjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a
bagetteket sütőpapíros tepsire helyezzük ,megkenjük
tojással és 25 percig sütjük.
A krémtúróba keverjük a
citromlevet és a kaprot, meg
sózzuk, meg
borsozzuk. A
bagetteket kettévágjuk, megkenjük a krémmel, és ráhelyezzük a
lazacot, a kaviárt és a kaprot.
Elkészítési idő: 50 perc, kelesztés nélkül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>