az 
angolnát vágjuk 3-4 cm széles csíkokra. Locsoljuk meg kis 
ecettel, és szórjuk meg 
sóval. Hagyjuk 5-8 percig állni. A 
gyömbért csepegtessük le, a paszternákot és az édes
köményt tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. Az olajat hevítsük fel a wokban, süssük meg benne az 
angolnát 4-5 perc alatt, adjuk hozzá a 
gyömbért, a paszternák- és az édes
köménydarabokat, az édes
köménymagot, és süssük még 3-4 percig. 
sózzuk, 
borsozzuk, majd öntsük fel halalaplével. Főzzük lassú tűzőn 6-8 percig. A 
petrezselyem leveleit csipkedjük le, majd tálaljuk az 
angolnát 
petrezselyemmel és 
citromhéjjal megszórva.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>