az
angolnát vágjuk 3-4 cm széles csíkokra. Locsoljuk meg kis
ecettel, és szórjuk meg
sóval. Hagyjuk 5-8 percig állni. A
gyömbért csepegtessük le, a paszternákot és az édes
köményt tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. Az olajat hevítsük fel a wokban, süssük meg benne az
angolnát 4-5 perc alatt, adjuk hozzá a
gyömbért, a paszternák- és az édes
köménydarabokat, az édes
köménymagot, és süssük még 3-4 percig.
sózzuk,
borsozzuk, majd öntsük fel halalaplével. Főzzük lassú tűzőn 6-8 percig. A
petrezselyem leveleit csipkedjük le, majd tálaljuk az
angolnát
petrezselyemmel és
citromhéjjal megszórva.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>