Csirkemájas, tobozdiós, mazsolás rizottó receptHány személyre: 8 személyre
» 1 kg csirkemáj
» 75 g
vaj» 12 felaprított
mogyoróhagyma» 375g (1.5 bögre) rövid szemű
rizs» 600 ml csirkehúsleves- alap
» 0.5 bögre felaprított
petrezselyem zöldje
» 100 g tobozdió
» 100 g mazsola
A megtisztított csirkemájról távolítsd el az inakat,és vágd falatka nagyságúra.Egy nagy lábosban olvaszd fel a
vajat,majd 5 perc alatt párold meg benne a
mogyoróhagymákat.Add hozzá a csirkemájat,és főzd pár percig amíg a máj színe megváltozik.Tedd lábosba a
rizst, öntsd rá a csirkehúsleves- alapot,és forrald fel.Majd fedd le és lassú tűzön néha megkeverve, 30 percig főzd. (Amíg a
víz lefő és a
rizs megfő) Ha a
rizs még nyers önts hozzá még egy kis vizet, és még öt percig főzd.Ha megfőtt keverd bele a felaprított petrezselymet, a tobozdiót,a mazsolát és tálalhatod is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>