A
krumplikat héjában megfőzzük, eközben a tölteléket elkészítjük. A
gombákat megtisztítjuk, szárukat levágjuk, majd felaprózzuk. A
szalonnát szintén felaprózzuk, majd olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a
gombát, a felaprózott
petrezselyemzöldet,
sózzuk, majd addig pároljuk, amíg puha lesz. Eközben a kenyeret felkockázzuk, majd
tejbe áztatjuk, és így adjuk a
gombához a felvert
tojással, és a
borssal együtt. A főtt
krumplikat kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, ezt is a
gombához adjuk, majd a kikapart krumpit kikent tepsibe tesszük, és megtöltjük a töltelékkel. A
tejfölbe szórjuk a
petrezselyemzöldet,
sózzuk, majd a
burgonyákra öntjük. Végül sütőben pirosra sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>