A tejszínt felverjük, és összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, vaníliás cukorral és az összevágott zselés cukorral.
A piskótát 3 lapba vágjuk, és meg
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, egy előkészített formába tesszük, és kb. fél óra alatt meg
A tojásfehérjét elektromos habverővel felverjük, majd hozzáadagolunk 2 evőkanál cukrot, a sót és a tojássárgájákat. Az őrölt mandulával összekevert lisz
Vájjuk ki a piskóta belsejét, hogy egy cm vastag rész maradjon alul, és körben. A kivájt részt daráljuk le. A masszát 1-1,5 dl befőttlével keverjük habosra,
A vajat vagy Rama margarint felolvasztjuk a tésztához, és kicsit hűlni hagyjuk. A lisztet sütőporral elkeverjük, és kb. 31 cm- es lezárható edénybe szitáljuk,
A lisztből kupacot csinálunk mélyedéssel a közepén, ebbe tesszük a 75 g cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a reszelt citromhéjat. Ennek a tetejére tessz
A tejet simára keverjük a liszttel, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és ha kihűlt hozzákeverjük a Rama m
A megmosott és lecsöpögtetett eperből 250 g-ot félreteszünk, a többit elnegyedeljük, meglocsoljuk cseresznyepálinkával és megszórjuk porcukorral. Lefedve 3 ó
Ugrás a lap tetejére >>