A 250 g gőz felett megolvasztott 
csokoládét összekeverjük a puha 
vajjal, 50 g 
cukorral, 3 egész 
tojással és 5 
tojássárgájával, majd az egészet nagyon alaposan összedolgozzuk és belekeverjük a zsemlemorzsát, a sütőport és az őrölt 
mandulát. Ezután a 
tojásfehérjékből és a maradék 
cukorból vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk a masszánkba. Az így kapott tésztát egy ki
vajazott, ki
lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 150-180°C-on 70 percig sütjük. A 3 evőkanál 
vízzel felforralt ribizlizselét főzzük pár percig, majd bevonjuk vele a tortát. A megmaradt 
csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és bevonjuk vele az egész tortát, majd megszórjuk 
csokoládéforgáccsal. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>