Nyújtsuk ki a tésztát és béleljünk ki vele egy
vajjal kikent tortaformát. Tegyünk rá papírt és valamilyen magvakat nehezéknek. Előmelegített sütőben takarékon 20-25 perc alatt süssük elő.
A
tejet főzzük fel a vaníliarúddal, majd vegyük le a tűzről. A
cukor háromnegyed részét keverjük össze két
tojással, egy
tojássárgájával, a
liszttel és a meleg
tejjel. Melegítsük és keverjük simára, közben pedig dolgozzuk hozzá a
vajat és a
mandulás c
sókot.
A félbevágott és kimagozott barackokat pároljuk meg 2-3 perc alatt cukros
vízben, majd csöpögtessük le.
A krémet kanalazzuk a tésztára, rakjuk rá a barackokat, a megtisztított
mandulát és egy kis olvasztott
vajat. Tegyük rövid időre előmelegített sütőbe.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>