A cukrot és a
mandulát serpenyőbe tesszük, karamellizáljuk, majd egy sütőlapra kiöntjük, és hagyjuk, hogy megkeményedjen. Ezután 60 dkg csokit megolvasztunk, a
tejszínt habbá verjük, a
grillázst összetörjük. Egy tálban a
vaj feléhez keverjük a csokikrémet, a rumot, a
grillázs felét és a
tejszínhab felét, majd az egészet egy előkészített tepsibe töltjük. A fehércsokit összekeverjük a maradék
vajjal, grillázzsal és
tejszínhabbal, a másik krémre kanalazzuk, majd éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a maradék csokit megolvasztjuk, sütőlapra öntjük, majd ha megkötött, forgácsokat faragunk le belőle. Ezzel díszítjük a tortaszeleteket, majd megszórjuk a por
cukorral, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>