Először a Rama
margarint jó habosra keverem egy evőkanál
sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a
tejjel és a
cukorral.
A
lisztet egy tálba mérem és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefírrel, olajjal és
tojással.
só nem kell bele!
Rug
almas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefírből többet teszek, vagy
tejföllel pótolom.
A tésztát nyolc egyenlő részre vágom. Tányér nagyságú kerek lapokat nyújtok belőle és egy kivételével a gyúródeszka szélére rakom őket.
Az első lapot megkenem a
sós Rama
margarin egynegyed részével. Egy másik kerek lappal beborítom.
Négy felé vágom és minden cikket még három felé. Szorosan feltekerem és ritkásan tepsibe teszem.
tojássárgájával megkenem.
A te
tejére tetszés szerint őrölt
köményt, reszelt
sajtot,
szezámmagot, lenmagot lehet szórni.
20-25 percig pihentetem, majd előmelegített sütőben, 200 fokon, 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.
Szerző:
hajna Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>