A süt?t 180°C-ra el?melegítjük. A muffinsüt? mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk ?ket. Csíkokra vágjuk az aszalt sárgabarackot. A
sárgarépát megpucoljuk, finomra reszeljük.
Egy tálban a
tojást és a cukrot habosra keverjük, beletesszük a
tejfölt, a barackot, a
sárgarépát, a mazsolát, a
mandulát és a
narancshéjat.
Egy másik tálban összekeverjük a
lisztet, a süt?port, a szódabikarbónát, és egy csipet
sót. A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habver?vel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A süt?forma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a süt? középs?
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a süt?b?l, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kih?lni ?ket.
A baracklekvárt 2 ek
vízzel felmelegítjük, majd lesz?rjük. A muffinok te
tejét megkenjük vele, kukoricapehellyel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>