A süt?t 180°C-ra el?melegítjük. A muffinsüt? mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk ?ket.
A
vajat felolvasztjuk és h?lni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a
fahéjt, a süt?port, a szódabikarbónát és egy csipet
sót. A
tojásokat a
tejszínnek elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott
vajat. A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habver?vel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz. A
sárgarépát megpucoljuk, durvára lereszeljük, a
banánt meghámozzuk és villával összetörjük, majd a tésztához adjuk.
A süt?forma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a süt? középs?
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a süt?b?l, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kih?lni ?ket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>