Fogunk egy edényt, beletesszük a
vajat, a
tejet, kicsit meg
sózzuk, majd az egészet felforraljuk. Közben folyamatosan hozzáadagoljuk a
lisztet. Ezután levesszük a tűzről, és belekeverjük a
tojások sárgáját, a
mogyorót, és a
cukorral kemény habbá vert
tojásfehérjéket. Az egészet alaposan összedolgozzuk. A pudingformákat kikenjük
vajjal, beleszórjuk a cukrot, majd beletöltjük a masszát. Lefedve
vízfürdőben kigőzöljük, majd kiborítjuk a formából. Ezután az öntete is elkészítjük: a pudingport elkeverjük a
mogyoróval, a
cukorral, és 2 dl
tejjel. A maradék
tejet felforraljuk, majd a pudingporhoz adjuk, és megfőzzük. Kevés rumot és a
tejszínt hozzáadjuk, elkeverjük, majd kínálhatjuk is a pudinggal.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>