A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 100 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, a
tojásokat, 2 evőkanál
tejet vagy vizet és a felszeletelt
vajat. Az egészet alaposan összedolgozzuk. A megmaradt cukrot összekeverjük az őrölt
mogyoróval, az aromával, a
tojássárgája felével, a
tojásfehérjével és 3-4 evőkanál
vízzel, majd alaposan összekeverjük. A tésztánkat téglalappá nyújtjuk, megkenjük az előbb kikevert krémmel, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük és az így kapott rúd két végét összenyomjuk, hogy koszorú formát kapjunk. Ezután
vajazott tepsire tesszük és megkenjük a megmaradt
tojássárgája és a
tej keverékével, majd a tészta te
tejét csillag formában bevágjuk. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 45 perc alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>