75 g
vajat habosra verünk 65 g
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
tojássárgájákkal és 2 evőkanál rummal, majd a
tojásfehérjékből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk a masszába. Ezután alaposan beledolgozzuk a sütőporos
lisztet is és robotgéppel jól összekeverjük. A tésztamasszát egy ki
vajazott tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 12-15 percig sütjük, majd miután megsült,
cukorral hintett sütőpapírra tesszük. Ezután az
ananászlekvár és a maradék rum keverékével megkenjük a még meleg piskótát. Megszórjuk a
mogyoróval és a jól bevált módon, egy konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát. A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéba belekeverjük a maradék
vajat, majd a mázzal bevonjuk a piskótatekercset.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>