A
mézet felmelegítjük, majd belekeverjük a Rama
margarint. A
tojásokat kikeverjük a por
cukorral és a
citrom levével, majd a
mézes Rama
margarinhoz keverjük. A kétféle
lisztet elkeverjük a fűszerkeverékkel,
citromhéjjal és a szódabikarbónával. Kanalanként a
mézes keverékhez adagoljuk. 3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Utána 8 rudat formálunk belőle, majd mindegyiket 10 darabra vágjuk, és gombócokat készítünk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, kicsit lenyomkodjuk őket, és egy fakanál végével kis mélyedést nyomunk a közepükbe.
A
tojást elkeverjük a
tejszínnel, és megkenjük a sütemények te
tejét. Mogyorót vagy diót teszünk a mélyedésbe, és előmelegített sütőben megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>