Kecskeméti barackpuding receptHány személyre: 4
					» 1/2 l 
tej» 1 csomag vaníliás pudingpor
» 3-4 ek. 
cukor» 6 szem felezett sárgabarackbefőtt
» 4 szem 
mandula» 1 csomag 
zselatin» 1 dl befőttlé
» 3 ek. barack
pálinka» 10 dkg sárgabaracklekvár				
 
				
					Fogunk egy tálat, beletesszük a 
zselatint, majd felöntjük a befőttlé egyharmadával. 10 perccel később felöntjük a megmaradt befőttlével, majd így melegíteni kezdjük. Ezután a 
pálinkát is beletöltjük, és ha már kissé lehűlt, a pudingformákba töltünk belőle egy réteget. Amikor megköt, rátesszük a barackokat, majd a maradék 
zselatint is rátöltjük, és hűtőbe tesszük. Eközben a pudingport összekeverjük a 
cukorral és a 
tejjel, és pudingot főzünk belőle. A megmaradt barackot felaprózzuk, a pudingba szórjuk, majd ezt is eloszlatjuk a formákban. Így megvárjuk, amíg teljesen megkeményedik. Ekkor tálakra borítjuk és a lekvárral kínáljuk. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>