Elmorzsoljuk a tésztához a
lisztet a
vajjal, majd a
sóval,
cukorral és a
vízzel összegyúrjuk. 1 órán át pihentetjük letakarva hűvös helyen. Ki
vajazunk egy 26 centi átmérőjű tortaformát, belenyomkodjuk a tésztát. Lecsöpögtetjük a gyümölcsöt és összeforgatjuk a
fahéjjal és egy evőkanálnyi
cukorral. Habosra verjük a
vajat a
cukorral. 1 evőkanálnyit a
mandulából a tésztára szórunk, a gyümölcsöt egyenletesen ráterítjük. A cukros
vajhoz keverjük a többi
mandulát, és a gyümölcsökre kenjük.
35 percig sütjük 180°C-on előmelegített sütőben. Kivéve a sütőből megforrósított és hígított lekvárral kenjük meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>