A csokit, a
vajat és a cukrot felöntjük a
tejjel, majd addig főzzük, amíg az egész felolvad. Ekkor hozzákeverjük a
kakaóport, a kókuszreszeléket, a
lisztet, a sütőport és a
tojást. Az egészet egy ki
vajazott tepsibe töltjük, majd kb. negyed órát sütjük. Eközben a cukrot felöntjük 0,6 deci
vízzel, majd ha teljesen felolvadt, hozzákeverjük a likőrt, és levesszük a tűzről. Egy tálban a
gesztenyepüréhez keverjük a
vajat és a porcukrot, majd 1,25 decit félreteszünk belőle. A tésztából hat-hat 3;5;7 cm-es korongot vágunk, majd a legnagyobbakra folyatjuk a szirupot, és megkenjük a krémmel. Erre kerül a közepes korong, szirup, krém, majd a legkisebb korong, azonban erre csak szirupot locsolunk. A süti oldalát vékonyan megkenjük a félretett krémmel, és az összeset hűtőbe tesszük. A
vajat, a csokit és a kukoricaszirupot gőz felett megolvasztjuk, majd ezzel bevonjuk a süteményeket. A málnát a
cukorral 5 percig főzzük, átpasszírozzuk, majd ezt a sütik mellé folyatjuk a tányérokra tálaláskor. Végül a 6 deka étcsokit megolvasztjuk, habzsákba tesszük, és koncentrikus köröket nyomunk belőle egy sütőpapírra. Amint megdermedt, már díszíthetjük is vele a süteményt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>