Gesztenyés-őszibarackos krémkehely receptHány személyre: 5 személyre
» -2,5 dl
tej -2 db
tojássárgája -1 csomag vaníliás pudingpor -5 dkg
cukor -3 dl főző
tejszín -1 púpozott teáskanál
zselatin -25 dkg
gesztenyemassza -8 db őszibarack -
tejszínhab -csokireszelék vagy -dara
A krémhez a pudingport a
tojássárgájával,a
cukorral és a
tejjel csomómentesen összekeverjük.
Gyenge tűzön,állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
Ha kihűlt,hozzákeverjük a felvert
tejszínhabot,és a kevés
vízben felolvasztott
zselatint.
Kehelypoharakat hideg
vízzel kiöblítünk,majd kockára vágott őszibarackot és reszelt
gesztenyemasszát teszünk mindegyik pohár aljára.
(Először a barack jön,utána a
gesztenye.)
Kanállal mindegyikre krémet rakunk (a poharak bő feléig),majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük őket,míg a krém megdermed.
Tálalás előtt
tejszínhabbal díszítjük,és megszórjuk a maradék őszibarack darabokkal.
Extra díszítésként reszelt csokit is adhatunk ízléstől függően,de anélkül is nagyon finom.
Megjegyzés:
5 nagy pohár krémkehely ára nagyjából 1000-1500 forint.
Nagyon ízletes desszert.
Az egész család imádja,ünnepekkor nélkülözhetetlen.
Szerző:
Barackvirág Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>