A
citrom héját lereszelem, a levét kifacsarom, lesz?röm. A
tojásokat beletöröm egy tálkába, és csak annyira verem fel villával, hogy a sárgájuk és a fehérjük összekeveredjen. Utána egy kis lábosban alacsony lángon felolvasztom a
vajat, majd amikor már folyós, az edényt félreteszem. Belekeverem a reszelt
citromhéjat, az átsz?rt
citromlevet, a cukrot meg a felvert
tojásokat, és visszateszem az alig-alig pislákoló t?zre. Kézi habver?vel türelmesen és folyamatosan kevergetve pudingszer?en bes?rítem, aztán megvárom, amíg kih?l. Ha kihült, hideg
tejszínb?l kemény habot verek, és a habot az apróra vágott, friss
bazsalikomlevelekkel együtt belekeverem a
citromkrémbe. Ezt 3-4 órán át mélyh?t?ben tárolom hogy megfagyjon, de evés el?tt 30 perccel átteszem a h?t?be.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>