Topázszeletek receptHány személyre:
» 10
tojás» 30 dkg
cukor» 10 dkg darált
mogyoró» 20 dkg zabpehely ledarálva
» 1 csomag sütőpor
» Töltelékhez:
» 2 dl
tej» 1 evőkanál
cukor» 0,5 csomag
tejszín ízű pudingpor
» 3 csomag tortabevonó zselé
» 3 dl
víz» 2 dl áfonyaszörp
» 2 dl
citromszörp
» 2 dl meggyszörp
» Töltelékhez (2):
» 2 dl
tej» 1 evőkanál
cukor» 0,5 csomag
tejszín ízű pudingpor
» 3 csomag tortabevonó zselé, 3 dl
víz» 2 dl áfonyaszörp, 2 dl
citromszörp, 2 dl meggyszörp
A
tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. A sárgájával keverjük el a cukrot, majd kisebb adagokban keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, ki
lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki. Mikor megsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három egyenlő részre. Álljunk neki a krémnek: A
tejből, a
cukorból és a pudingporból főzzünk pudingot, és kenjük rá az egyik lapra. A szörpökből, a tortabevonókból és a 1-1 dl
vízből külön-külön főzzünk zselét, de mielőtt megdermednének öntsük a krémre (áfonya-
citrom-meggy sorrendben). Erre rárakjuk a második lapot, és megismételjük a rétegzést, majd rátesszük a harmadik lapot is, és megszórjuk a te
tejét por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>