4 dkg
vajat hevítsük habozásig a
liszttel, majd forró
tejjel apránként engedjük fel, és kevergetve főzzük sűrűre. Amikor már kissé kihűlt, keverjük bele a mákot, a
citromlevet, a
narancshéjat, a
sót, a cukrot, és a vaníliás cukrot. Hagyjuk kihűlni. A
tojások sárgáját keverjük habosra, a
tojásfehérjéből verjünk kemény habot. A masszát, a
tojáshabot, és a
tojássárgáját keverjük össze. A
vajjal kenjük ki a formát, hintsük meg kis por
cukorral, és öntsük bele a masszát. Vízzel ellepett tepsibe állítjuk, és forró sütőben gőzöljük addig, amíg megfő. Borítsuk tányérra, és meggyöntettel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>