» 50 dkg liszt » 15 dkg porcukor » 1 kg főtt, áttört burgonya » 10 dkg vaj » 3 ek. méz » 1 tojás » 2 ek. tej » 1 sütőpor » 1 vaníliás cukor » meggy- vagy sárgabarackdzsem » 1 tojás a kenéshez
A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd a burgonyához adjuk a vajjal, tojással, mézzel, tejjel és vaníliás cukorral együtt. Kidolgozzuk, majd 3 darabra osztjuk. Kinyújtjuk, majd az egyik lapot tepsibe tesszük. Rákenjük a dzsemet, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot, és ugyanígy járunk el az utolsó lappal. A tetejére tojást kenünk, majd közepes fokozaton megsütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom