A
narancs reszelt héját, a Cointreau-t és a
narancs kifacsart levét a marcipánhoz adjuk, majd összegyúrjuk az egészet. Ezután fóliába csomagoljuk és 1 óráig állni hagyjuk. A marcipánt 35 darab hosszúkás kis hengerre formázzuk. A cukrot keverés nélkül világosbarnára karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a
mogyorót. Az elkészül
mogyorós karamellt egy olajozott tálra öntjük. 3-3
mogyorót kivéve a karamellből kis "gi
lisztákat" formálunk és 20 percig pihentetjük őket. Minden marcipán hengerre teszünk egy kis temperált fehér
csokoládét, "ragasztóként" használva, majd rányomjuk a
mogyoró "gi
lisztákat" és 10 percet hagyunk a száradáshoz. Az így elkészült
mogyorós marcipánokat belemártjuk a temperált fehér
csokoládéba, majd a pergamenpapír habzsák segítségével a temperált
tejcsokoládéval díszítjük a hengereket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>