Főzzük meg a tésztát, majd tegyük félre. Keverjük hozzá a vajat, és hagyjuk kihűlni.
Sütőlemezre tegyünk 4 kerek formát. Osszuk a tésztát 8 adagra, ebbő
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Mossuk meg jó alaposan a narancsokat, majd hámozzuk le vékonyan a héjjukat (csak a sárga részt). Vágjuk fel ezt apróra, és keverjük össze egy tálban a többi 
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Főzzük ki a tésztát, majd csepegtessük le. 
Keverjük össze a sajtot, cukrot és túrót. Adjuk hozzá a tojást, és keverjük
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A lisztet dolgozzuk el jó alaposan a keményítővel és a szódabikarbónával. Adjunk hozzá annyi ásványvizet, hogy kellő sűrűségű legyen. Palacsintasütővel 
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Kompót: a meghámozott rebarbarát apróra vágjuk, és a citromhéjával feltesszük főni annyi vízben, amennyi befedi. Néhány percig főzzük, majd hadjuk kihűlni
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A hozzávalókat egy tálban jó alaposan összekeverjük, egy kikent tepsibe halmozzuk, majd készre sütjük. Ezt az alapreceptet ízlés szerint lehet variálni, kibő
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Lisztet keverjük össze a vajjal, cukorral és 3 tojással. Keverjük össze a tejet és az élesztőt, majd adjuk a tésztához. Dagasszuk 20 percig a tésztát, és 1 
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Mindent alaposan keverjünk össze (annyi lisztet használjunk, amennyitől rugalmas lesz). Tegyük kikent tepsibe a masszát, szórjuk meg a dióval, és süssük szép 
						
				    
				    
 
Ugrás a lap tetejére >>