Mogyorótorta cseresznyével és fekete áfonyával receptHány személyre: 4 személyre
» torta:
» 2
tojásfehérje
» 125 g por
cukor» 1/4 tk. sütőpor
» 125 g durvára őrölt
mogyoró» cseresznyekrém:
» 150 ml
tejszín
» 75 g por
cukor» fél
citrom leve és reszelt héja
» 6 ek. cseresznye
» áfonyaszósz:
» 250 g friss fekete áfonya
» 55 g por
cukor, plusz a szóráshoz
» 1
citrom leve
»
menta-és szederlevelek a díszítéshez
A
tojásfehérjét verjük kemény habbá, keverjük bele a sütőport, és a
mogyorót. Készítsünk a keverékből 8 darab 7,5 cm-es halmot egy sütőpapíros sütőlapon. Süssük 30 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Krém:
A
tejszínt verjük könnyű habbá a
cukorral, tegyük bele a
citromlevet és a reszelt héjat, a cseresznyét, és verjük tovább, amíg kemény nem lesz.
Szósz:
Robotgépben keverjük simára 150 g áfonyát a por
cukorral és a
citromlével, és szűrjük át finom szitán.
A krémet tegyük 4 habc
sókra, és a te
tejét fedjük be még egy habc
sókkal. Díszítsük áfonyával, feketeszeder-lével, és szórjuk meg por
cukorral.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>