Őszibarack receptHány személyre: 55-60 db lesz belőle
» Tészához: 30 dkg por
cukor, 10 dkg
zsír, 2
tojás, 2 dl.
tej 3 kanál
liszt, 1 vaniliás
cukor, 1 cs. szalalkáli.
» Töltelék: 25 dkg Rama
margarin, 3-4 kanál kakakópor, 1 kis üveg baracklekvár, 15 dkg por
cukor, 2 dl. rum + a kivésett tészta
» Díszítés: 2 vér
narancs aroma, 2
mandula aroma, kristály
cukor
Őszibarack
30 dkg por
cukor, 10 dkg. zsir, 2
tojás, 2 dl.
tej, 3 kanál
liszt, 1 vaniliás
cukor, habosra kikeverjük robotgéppel, hozzáadunk 1 szalalkálit, és még kevés ideig kavarjuk. Ezután fokozatosan összesen 80 dkg
lisztet adunk hozzá, és jól összegyúrjuk.
A tésztából kis gombócokat formálunk és
lisztezett tepsibe, ritkán rakjuk. Minimum duplájára nő.
Addig sütjük, amíg kifehéredik a tészta, esetleg egy icipicit kezd szinesedni. Ezután kiszedjük a tepsiből és megvárjuk míg kihül.
A kihült félgömbök közepét kikaparjuk, majd a következő tölteléket töltjük bele:
A kikapart tésztához hozzáadjuk a 25 dkg Rama
margarint, 3-4 kanál
kakaóport, 1 kisüveges baracklekvárt, (szükség esetén több is lehet!) 15 dkg porcukrot (ha elég édes a lekvár, akkor ezt ki szoktam hagyni!) 2 dl rumot. Ezt jól összekavarok a robotgéppel, hogy jó krémes állaga legyen, majd beletöltjük a kikapart félgömbökbe. Két félgömböt összerakunk, majd amikor az összeset megtöltöttük az egyik felét vér
narancs aromával, a másik felét
mandula aromával befestjük és festés után azonnal nagyszemű kristály
cukorba forgatjuk. A közepébe szúrhatunk bukszus ágat díszítésként.
Ebből az adagból kb 50-55 db barack lesz!
Jó étvágyat!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>