A kakast megtisztítjuk, belsőségeit eltávolítjuk, majd feldaraboljuk, és egy tálba tesszük. A
sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vörös
hagymát megpucoljuk és felaprózzuk, majd ezeket a
petrezselyemmel együtt a kakashoz adjuk. Összepréselt
fokhagymával,
bazsalikommal,
borókabogyóval ízesítjük, majd annyi sört öntünk bele, hogy az egészet ellepje, és egy napig a hűtőben állni hagyjuk. Másnap olajon kisütjük a kakast,
sóval,
borssal ízesítjük, majd egy kevés páclével lábosban addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Eközben egy kevés páclével simára keverjük a
lisztet, és ezzel sűrítjük be a pecsenyelevet. A húst tányérra tesszük, a mártással leöntjük, és sült
burgonyával kínáljuk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>