» 17 dkg darált mák » 15 dkg vaj » 15 dkg porcukor » 10 dkg liszt » 10 dkg mazsola » 4 tojás » fél dl tej » 1 zacskó vaníliás cukor » 1 citrom leve és reszelt héja » 2 ek. rum » só
Keverjük habosra a vajat, 7 dkg porcukrot, a rumot, a sót, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a mákot. A tojásfehérjét és a maradék porcukrot verjük kemény habbá, keverjük bele a tejet, a lisztet, a mazsolát, és a mákos masszával lazán keverjük össze. Öntsük kikent tortaformába, és süssük meg előmelegített sütőben.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom