A
tejet forraljuk egy lábosban. Amíg az melegszik, egy közepes, mély, nyeles lábosban olajat hevítünk és megpároljuk a felkarikázott új
hagymát. Mikor kezd üvegesedni, hozzáadunk egy evőkanálnyi
lisztet. Majd a
tejet óvatosan a
rántás alapunkhoz adagoljuk. Elsőként egy keveset öntünk a
lisztes
hagymára, hogy könnyebben csomómentesre keverhessük, majd ha már teljesen sima, annyi
tejet öntünk még rá gyors kevergetés mellett, hogy besűrűsödve a masszánk elváljon az edény falától. Sóval ízesítjük, majd hozzá szórjuk az időközben lereszelt
sajtot és a 2
tojássárgáját. Jól elkeverjük. Következő lépésként kemény habbá verjük a
tojások fehérjét. A kész habot óvatosan hozzálazítjuk az alapunkhoz úgy, hogy közben vigyázzunk, nehogy összetörjön a felvert
tojás habja. Előkészítjük a tepsit, úgy hogy mindenhol borítsa egy keskeny
lisztréteg. A tepsibe öntjük a masszát, de csak ¾ részig és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Amíg sül a szufflénk, egy serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük a szeletekre vágott tarját. Tálalásnál a tányér közepére borítjuk a szufflét, és körberakjuk a tarjaszeletekkel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>