Palacsinta alaptészta receptHány személyre: 2-4
» Tésztához: 30 dkg finom
liszt, 2 egész
tojás, 2 dl szóda
víz, annyi
tej, hogy sűrű
tejszín állagú tésztát kapjunk; csipet
só,
cukor attól függően, hogy édes vagy
sós palacsintát sütünk
Öntsük a
lisztet egy mélyebb edénybe, a
tojásokat, a
sót, ( édes palacsinta esetén a cukrot is) és a szódavizet adjuk hozzá, keverjük csomómentesre. Folyamatos keverés mellett adjunk hozzá annyi
tejet, hogy sűrű, de folyékony tésztát kapjunk. Ha túl sűrű a tészta, akkor
tejjel lehet higítani, ha túl folyékony, akkor
liszttel lehet sűríteni.15 percnyi pihentetés után vékonyan olajozott forró palacsintasütőben merőkanalankénti mennyiséget süssünk ki. Ez a mennyiség körülbelül 15-20 db palacsinta kisütéséhez elegendő.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>