» 750 g mángold, összetépkedve » só » 60 g fenyőmag » 60 g vaj » 2 gerezd fokhagyma, felszeletelve » 90 g frissen pirított kenyérkocka » 45 g mazsola » 500 g teljes kiőrlésű vagy sima fusilli tészta » 1 friss, piros csili, felszeletelve
Főzzük a mángoldot sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig, szűrjük le és tegyük egy hideg vizes tálba. Csepegtessük le és facsarjuk ki. Olvasszuk fel a vajat közepes tűzön, süssük meg benne a fokhagymát 3-4 percig, adjuk hozzá a fenyőmagot és a kenyérkockát, és süssük még 5 percig. Tegyük bele a mángoldot és a mazsolát, keverjük össze és süssük még 2 percig. sózzuk meg ízlés szerint.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le, és tegyük a mángoldos keverékhez. Tegyük hozzá a csilit és magas tűzön melegítsük össze. Amikor kész, tálaljuk.
Elkészítési idő 35 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom